Hur man spelar pai gow

Pai Gow uppfanns av Chen Yi 1978 och var ursprungligen ett enkelt turspel. De tidigaste versionerna av Pai Gow bestod av turkort som delades ut av dealern. Det förfinades mer sistnämnd för att inkorporera en beståndsdel av chansar in i dess lek. Men det finns de som tror att Pai Gows verkliga kraft ligger i dess enkelhet. Detta beror på att man lätt kan manipulera slumpmässigt urval och Chance har alltid varit en av de grundläggande principerna bakom spelet fortune telling.

Pai Gow är ett enkelt kinesiskt spel som spelas med ett par 32 kinesiska dominobrickor. Det spelas vanligtvis på stora kasinon i Kina; Amerika; Kanada; Australien; och Nya Zeeland. Man kan välja att sitta ensam eller använda en tvåkortshand, med en tvåkortshand följt av fem kort på de andra två händerna. En typisk satsning skulle vara en amerikansk dollar för varje kort, en kinesisk dollar för ett par kinesiska dominanser och ett brittiskt pund för vart femte kort som står inför.

Det finns olika bettingstrategier man kan använda för att spela ett spel av Pai Gow. Några av dessa inkluderar vikning, vilket görs genom att helt enkelt placera det sista kortet i potten (efter att ha handlat ut ett annat par kinesiska dominobrickor) och sedan fortsätta att vika. Andra strategier inkluderar dock att gå all-in, där en spelare satsar alla sina marker och sedan letar efter en gynnsam situation där en spelare kan spendera sin motståndare; och ställa in bordet, där en spelare lägger ner en rad kort (inklusive det sista återstående paret kinesiska dominobrickor) och sedan letar efter en gynnsam position. Att lära sig spela pai gow poker är lätt efter att ha behärskat de grundläggande principerna.